Hafız Hasan Hüseyin Varol Cami Açıldı
23.07.2024 09:31
Hafız Hasan Hüseyin Varol Cami Açıldı

Türkiye’nin ikinci büyük Organize Sanayi Bölgesi olan, Konya Organize Sanayi bölgesine yeni bir cami kazandırıldı. Selçuklu mimarisiyle inşa edilen 5. Kısım Genişleme Bölgesindeki 4 bin kişilik Hafız Hasan Hüseyin Varol caminin açılışı, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Konya İl Müftüsü Ali Öge, Konya OSB Başkanı Memiş Kütükcü, Hayra Hizmet Vakfı Başkanı Mustafa Varol ve Hoca’nın öğrencileri, sevenleri ile kalabalık bir cemaatin katılımıyla gerçekleştirildi.

Katılan cemaate önce, merhum Hasan Hüseyin Varol Hoca’nın sesinden bir aşr-ı şerif dinletildi. Cuma namazı öncesinde İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge yaptığı konuşmasında, caminin yapımında emeği geçenlere ve hayır sahiplerine teşekkür etti ve camii’nin ibadete açılış beratını, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü’ye teslim etti.

Sonrasında dua ve salatü selamlarla 5. Organize Sanayi Bölgesi Hafız Hasan Hüseyin Varol Camii’nin açılışı gerçekleştirildi. Cuma hutbesini, Hoca’nın yetiştirdiği ve aynı zamanda Hacıveyiszade Camii baş imamı Hafız Mehmet Çaba irad etti. Daha sonra İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge cuma namazını kıldırdı.

Hafız Hasan Hüseyin Varol Cami, 2360 m² büyüklüğünde ve aynı anda 4.000 kişilik bir cemaat ile namaz kılınabilecek şekilde inşa edildi. Mimari özelliğiyle de Selçuklu mimari tarzında yapılan caminin ek tesisleri de geniş ve ferah olacak şekilde dizayn edildi.

Ayrı bir huzur ve manevi duygular ile açılışı yapılan camide, Cuma namazından sonra katılan cemaate, aşure ve farklı ikramlar yapıldı.

Caminin Adresi:

Hafız Hasan Hüseyin Varol Cami
Büyükkayacık OSB Mahallesi
516 Nolu Sokak No:11/A
SELÇUKLU / KONYA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eklenme Tarihi: 23.07.2024 09:31