13. Konya S.T.K. Ufukturu Kosova'da Yapıldı...
21.05.2016 09:38
13. Konya S.T.K. Ufukturu Kosova'da Yapıldı...

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca (YTB) düzenlenen "13. Ufuk Turu Toplantıları", Kosova'nın başkenti Priştine'de yapıldı.

İlk kez Türkiye dışında düzenlenen programa Türkiye'nin yanı sıra Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Sırbistan, Karadağ, Bosna Hersek, Yunanistan, Bulgaristan ve diğer Balkan ülkelerinden de temsilciler de katıldı.

Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıya Kosova'dan bakan yardımcıları, milletvekili ve müftülerin yanısıra, Anadolu'nun dört tarafından ve Balkanlar'dan çok sayıda STK temsilcisi de katıldı. Konya'dan da 200 kişilik sivil toplum temsilcisi bu amaçla Kosova'ya götürüldü. Ufukturunda Vakfımızı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarımız Süleyman Doğan ve İbrahim Doster temsil ettiiler.

Açılış oturumunda konuşan Kosova Çevre ve Şehircilik Bakanı Ferit Agani, İslam ve medeniyet konulu böyle bir akademik ve siyasi çalışmanın Priştine’de yapılmasından duyduğu memnuniyetini dile getirerek, Kosova gibi yeni kurulmuş bir devlette Türkiye’nin desteğinin çok değerli olduğunu söyledi

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil ise dünyaya kuvvetli bir mesaj vermek istediklerini söyledi. Görgülügil, 'Medeniyet temalı bu yılki toplantıda 5 gün boyunca günümüz meselelerini konuştuk. İslam dünyasında oluk oluk kan akıyor, bu duruma Müslümanlar olarak el koymalıyız, bunun için de STK'lara çok ihtiyacımız var' dedi.

13. Ufuk Turu Toplantıları kapsamında 20-21-22-23 Mayıs tarihlerinde düzenlenen oturumlarda "İslam medeniyeti üzerine yeniden düşünmek", "İslam medeniyetinde bilim geleneği", "Medeniyet algısı ve mukayesesi", "Birlikte yaşama kültürü", "Dünya'da İslam algısı ve İslamafobi", "İslam dünyasında aşırı uçlar", "Türkiye ve Balkanlar'da İslami hareketler", "İslam'da mezhepler ve sosyal hayat", "Vakıf müessesesi ve sivil toplum", "Balkanlar'ın gözünde Türkiye", "Türkiye'nin Balkanlar'daki kültürel faaliyetleri" ve "Balkan-Türkiye sivil toplum kuruluşları işbirliği" konuları ele alındı.

Program, 22 Mayıs Pazar günü sonuç bildirisinin yayınlanmasıyla sona erdi.

 

Eklenme Tarihi: 21.05.2016 09:38