Bugün Mübarek Miraç Kandili'ni İdrak Ediyoruz...
15.05.2015 10:18
Bugün Mübarek Miraç Kandili'ni İdrak Ediyoruz...

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili, bugün idrak edilecek.

Ramazanın da içinde bulunduğu, Regaip, Miraç ve Berat kandilleriyle Kadir Gecesi'nin idrak edildiği ''üç aylar'', bu yıl 20 Nisan'da başlamıştı.

İnancımıza göre, Peygamber Efendimiz, Miraç Gecesi, Cenab-ı Hakk'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam’ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Peygamberimiz bu yolculuğunda ''Burak'' adlı binekle seyahat etti.

Beş vakit namaz bu gece farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi de bu gecede verildi.

Görmez: Dualarımızı miraca gönderelim

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, idrak edilecek Miraç Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında, Türkiye ve dünyanın dört bir köşesinde yaşayan bütün Müslümanların Kandilini kutladı.

Görmez, mesajında 15 Mayıs Cuma gününü Cumartesiye bağlayan gece, "Hz. Muhammed'in ihsan ve ikram dolu mucizevi bir yolculukla Cenab-ı Hakk’ın yüksek huzuruna kabul edildiği Miraç gecesini" yeniden idrak edileceğini kaydetti. 

Recep ayının 27. gecesinde gerçekleşen bu yolculuğun, "İsra" adı verilen bir gece yürüyüşüyle başladığını, oradan da semaya uzandığını ifade eden Görmez, şunları kaydetti: "Kutlu yolculuğun ilk aşaması Kur’an-ı Kerim'de şöyle anlatılmaktadır: "Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu bir gece Mescid-i Haram'dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir."

Görmez, mesajında, "Zaman içinde zamanlar dürülüdür. Miraç gibi hikmetli bir yolculuğu andığımız ve anladığımız bu mübarek gecenin kıymetini bilelim. Rabbimize olan imanımızı, Peygamberimize olan bağlılığımızı, namaza olan muhabbetimizi tazeleyelim. Eşref-i mahlukat olmanın bilinciyle daha ferasetli bir bakış, daha merhametli bir lisan, daha güzel bir ahlâk, daha ümitvâr bir yürek, daha huzurlu bir dünya için dualarımızı miraca gönderelim" görüşlerine yer verdi. 

Biz de Hayra Hizmet Vakfı olarak tüm din kardeşlerimizin Miraç Kandilini tebrik ediyor ve Alem-i İslam’ın daha huzurlu ve zulümden uzak bir geleceği için dua etmeye ve dualarımıza da tüm kardeşlerimizi dahil etmeye davet ediyoruz.

Rabbim bugün yapılacak tüm duaları kabul eylesin. Amin…

Eklenme Tarihi: 15.05.2015 10:18