Konya STK'ları Haziran Ayı İstişare Toplantısı Yapıldı...
16.06.2015 10:04
Konya STK'ları Haziran Ayı İstişare Toplantısı Yapıldı...

Konya Valimiz Sayın Muammer EROL başkanlığında her ay yapılmakta olan, Konya STK ları Haziran Ayı istişare toplantısı, Dost Eli Derneği Konya Şuba Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya; Sayın Valimiz Muammer EROL, Vali Yardımcısı Bekir YILMAZ, Kamu Kurum Müdürleri, Kamu Yararına Çalışan Dernek ve Vakıfların temsilcileri katıldı.

Her ay bir STK' da düzenli olarak yapılan bu toplantılarda, STK'ların birbirlerini tanıması, birbirleriyle ve kamu kurumlarıyla ilişkilerinin geliştirilmesi amaçlanmakta ve hep birlikte işbirliği yapılarak İlimize ve insanımıza sunulacak yeni hizmetler istişare edilmektedir.

İlk olarak Dost Eli Derneğinin faaliyetleri konusunda bir bilgilendirme yapıldı.

Sayın Valimiz Muammer EROL başkanlığında yapılan toplantıda, gıda bankacılığı, kimsesiz vatandaşlarımıza yapılacak hastane ziyaretleri, Kızılay tarafından kan merkezi yapımı, ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatanlarımıza yönelik neler yapıldığı, Suriyeli vatandaşlara yönelik eğitim ve yardım faaliyetleri, genel olarak ilk yardım, afetlerde neler yapılması gerektiği, ev kazalarında ilk yardım eğitimi, verilmesi hususları değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca, STK'ların Ramazan ayı için yapmayı planladığı faaliyetler anlatıldı.

Genellikle Ramazan ayında ağırlıklı olarak dağıtılan gıda paketlerinin son zamanlarda biraz daha azaldığı, ancak ihtiyaç sahiplerine sabit miktarlı İHTİYAÇ KARTI dağıtımının yaygınlaştırılması görüşü paylaşıldı. Bu yolla kurumlarda, gıda depolama ve stok yapma, her pakette temel gıda olarak aynı malzemelerin konulması, paketlerin dağıtımında paketi alan kişilerin zor durumlarda kalması gibi olumsuzlukların da giderilebileceği ifade edildi.

Toplantıya Vakfımız adına Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Varol ve Başkan Yardımcısı Süleyman Doğan katılmışlardır.

Eklenme Tarihi: 16.06.2015 10:04