Kutlu Doğum Haftası Final Programı Konya'da Yapıldı
21.04.2015 09:10
Kutlu Doğum Haftası Final Programı Konya'da Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt içi ve yurt dışında çeşitli etkinliklerle kutlanan Kutlu Doğum Haftası Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinde düzenlenen özel bir programla final yaptı.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) konulu haftaiçi yapılan çeşitli yarışmalarda derece alanlar ödüllendirildi. Hayra Hizmet Vakfı olarak hazırladığımız ödüller de hak sahiplerine dağıtıldı.

Konyalıların yoğun ilgi gösterdiği programa katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, salonu dolduran yaklaşık 15 bin kişiye, Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı konulu bir konferans verdi.

Kutlu Doğum Haftasının sıradan bir hafta ve mevlidi nebinin alternatifi olmadığını kaydeden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Kutlu Doğum Haftası sadece bir doğum günü kutlaması değildir. O büyük doğumun getirdiği rahmeti insanlığa taşımak için, insanın yüreğinde var olan muhteşem sevgiyi bir ilim sofrasına, irfan mektebine, hikmet sofrasına dönüştürmek için, yaşanan bir ahlaka dönüştürmek için bu toprakların insanlarının çeyrek asırdır kutladığı bir haftadır” dedi.

İslam Peygamberinin sadece bir gül peygamberi ve sevgi peygamberi olmadığını aynı zamanda bir adalet ve özgürlük Peygamberi, rahmet ve hikmet peygamberi olduğunu belirten Başkan Görmez, O’nun alemlere rahmet olarak gönderildiğini bütün insanlığa duyurmak için kutlanan bir hafta olduğunu belirtti.

Konya Valisi Muammer Erol'un da katıldığı programda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş ve Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar da birer konuşma yaptı.

Eklenme Tarihi: 21.04.2015 09:10