Mayıs Ayı Konya S.T.K. Toplantısı Vakfımızda Yapıldı...
12.05.2016 09:08
Mayıs Ayı Konya S.T.K. Toplantısı Vakfımızda Yapıldı...

Konya Valisi Sayın Muammer EROL'un bizzat başkanlık ettiği Mayıs Ayı Konya S.T.K.'ları İstişare Toplantısı, Vakfımız kütüphane salonunda yapıldı. Toplantıya protokol üyelerinin yanısıra, Konya S.T.K.'larının Başkanları ile Hayra Hizmet Vakfı Genel Kurul Üyeleri katıldı.

Toplantıya Vakıf Başkanımız Mustafa VAROL'un Hayra Hizmet Vakfı'nı tanıtan sunumu ile başlandı. Kuruluşundan bugüne Hayra Hizmet Vakfı hakkında detay bilgiler veren Başkan, konuşmasının sonunda Vali Bey'e ve katılımcılara teşekkür etti.

Daha Sonra Vakıflar Bölge Müdür Yardımcısı Şevket YILMAZ kürsüye gelerek, 33. Vakıf Haftası etkinlikleri hakkında bilgiler verdi. "Her yıl Mayıs ayının 2. haftası Vakıf Haftası olarak kutlanmaktadır" diye ifade eden Yılmaz, Konya'nın yanısıra Bölge Müdürlüğü görev alanına giren Karaman ve Aksaray illerindeki çalışmalardan da söz etti.

Konuşmacı olarak kürsüye en son İl Göç İdaresi Müdürü Ahmet BABAOĞLU gelerek uzun bir sunum yaptı. Konya'da yaşayan mültecilerin son sayıları, sorunları ve çözüm yollarını anlatan Babaoğlu, sivil toplum kuruluşlarımızdan, özellikle Suriye'den ilimize gelen mültecilerin problemlerinin çözümü noktasında, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da desteklerini beklediklerini ifade etti.

Daha sonra karşılıklı istişarelerin yapıldığı toplantı, özellikle Ramazan ayında yapılacak faaliyetler konusunda genel konuşmalar ile sonuçlandırıldı.

 

Eklenme Tarihi: 12.05.2016 09:08